Lading Lariks van Staatsbosbeheer geleverd bij Houtzaagmolen de Rat in IJlst verzorgd door Beelen Transport.

00:5312 maanden geleden

In opdracht van Staatsbosbeheer is een lading Lariks geleverd bij Houtzaagmolen de Rat in IJlst, verzorgd door Beelen Transport uit Hierden. Aan de oever van de Geeuw, de eeuwenoude vaarverbinding tussen IJlst en Sneek, staat de unieke houtzaagmolen De Rat. In de molenkolk liggen stammen te wateren, de draaiende wieken kraken in de wind, onder de op en neer stampende zaagramen komt de geur van vers gezaagd hout vrij. Hier ervaar je het houtzagersambacht zoals dat al ruim drie eeuwen in De Rat wordt uitgeoefend. Deze historische molen is springlevend!

Beelen Transport is een in 1989 opgericht bedrijf dat is gespecialiseerd in het vervoeren van boomstammen van 2,5 t/m 18 meter. Ze halen het rondhout voor hun klanten rechtstreeks uit het bos en brengen het naar zijn bestemming, dit kan een zagerij of een ander soort houtbewerkingsbedrijf zijn maar ook bijvoorbeeld een opslagplaats waar het kwaliteitsproduct dan rustig ligt te wachten op zijn koper.

De stammen worden in het bos geladen dmv. eigen laadkranen die op de vrachtauto's gemonteerd zijn waarna de vracht over soms smalle weggetjes en paden het bos uit gemanouvreerd wordt, het laden en het rijden in het bos met een totale lengte van vaak 25 meter is niet altijd even makkelijk en de chauffeur heeft daarom ook meestal een lange tijd van leren en meerijden achter de rug.

Gerelateerd