Historische vereniging Herderewich viert 50-jarig bestaan

10:243 maanden geleden

De historische vereniging Herderewich bestaat dit jaar officieel vijftig jaar en komt al zeker zo lang en met wisselend succes op voor het aanzien van historisch Harderwijk.

De 50-ste verjaardag van Herderewich wordt vrijdagmiddag 26 augustus flink gevierd, met allerlei leuke activiteiten speciaal voor de leden, waaronder stadswandelingen, bottertochtjes en een verjaardagsreceptie in de Catharinakapel

Herderewich mag dan officieel vijftig jaar bestaan, maar wie van feiten houdt, moge daar nog een jaar bij op tellen. “De Vereniging voor Oud-Harderwijk ‘met beperkte rechten’, waaruit de Oudheidkundige Vereniging Herderewich is voortgekomen, werd namelijk ruim een jaar eerder al opgericht”, zo vertelt Jan Klein, die dat toen, in 1971 dus, samen deed met Mathieu Hilckman, de toenmalige conservator van het Veluws Museum – het huidige Stadsmuseum Harderwijk. Lees het hele artikel op www.harderwijksezaken.nl Video is gemaakt door Via Communio.

Gerelateerd

Tentoonstelling Jan Krul
Nieuws

Tentoonstelling Jan Krul

Op 16 december van 19.15-21.15 en 17 december van 13.30- 16.00 is de tentoonstelling 'Jan Krul'. Oude bijnamen van vissers en vishandelaren vormden de basis voor de straatnamen van de nieuwe visserwijk 'De Stadswerven' Het Bottermuseum en de Vereniging Zeilende Visserijschepen Harderwijk organiseren deze tentoonstelling. Nieuwsgierig naar wie 'Jan Krul' was of hoe de restauratie van de HK22 van 'Hendrik Pet' verloopt? Kom dan kijken. Entree €2,50. U krijgt een kopje koffie of thee.
01:4417 uur geleden
Lichtjesloop 2022
Nieuws

Lichtjesloop 2022

‘Samenloop voor hoop’: Zo heette eerst het evenement op de Stille Wei waar aandacht werd gevraagd voor mensen met kanker en hun familie en vriendenkring. Het wandelestafette-evenement ging dit jaar voor het eerst verder onder een nieuwe naam, ‘De Lichtjesloop’, die dit najaar werd gehouden op zaterdagmiddag en -avond 24 september van 13.00 tot 22.00 uur.
02:4510 dagen geleden
Intocht Sinterklaas Harderwijk
Nieuws

Intocht Sinterklaas Harderwijk

Zaterdag 12 november zijn Sinterklaas en zijn Pieten aangekomen in Harderwijk.
01:4119 dagen geleden
Ken jij iemand die dit jaar het Jeugdlintje verdient?
Nieuws

Ken jij iemand die dit jaar het Jeugdlintje verdient?

Zoektocht naar kinderen en jongeren die dit jaar in aanmerking komen voor het Harderwijks Jeugdlintje is van start gegaan. Ken jij iemand in de leeftijdscategorie van 6 t/m 23 jaar die een voorbeeld is voor leeftijdsgenoten? En het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden. Het Harderwijks Jeugdlintje is een onderscheiding voor jeugdigen/jongeren die vrijwillig helpen aan een mooier, fijner en beter Harderwijk of Hierden. Meld hem of haar dan vóór 1 november aan. Je kunt daarvoor het formulier invullen op harderwijk.nl/jeugdlintje. In het formulier beschrijf je de reden van aanmelding. Vragen over het Jeugdlintje? Mail dan gerust naar jeugdlintje@harderwijk.nl.
00:3537 dagen geleden